Съвременни мислители

Пол Маккена, „Изгради желязна самоувереност. Силата да постигаш всичко, което искаш“

7.5
Пол Маккена, „Изгради желязна самоувереност. Силата да постигаш всичко, което искаш“

Никак нелоша книга, издадена 2008 от изд. СОФТпрес. „Изгради желязна самоувереност. Силата да постигаш всичко, което искаш“, е основателно бестселър. Книгата е богата и интересна, със съвети, практични и по-философски за това, как да развиваме увереността си, да гледаме позитивно, оптимистично и да не позволяваме грешки или провали да попречат на доброто живеене.

Някои от съветите са много практични и с доказана полезност – например, че усмихването, дори когато в началото е фалшиво или на сила водят до подобряване на настроението, че ежедневните полезни навици допринасят за успеха на целите, че упражненията чисто физиологично се отрязват добре на самочувствието, че действието е не по-маловажно от самата идея и пр. и пр.

Впечатляваща бе и разказаната история за самотната майка Джоан, която живее на социални помощи и все пак всеки ден до обед пише за деца. Предлага завършената книга, която бива отхвърлена първоначално. Накрая малко издателство заплаща аванс и я публикува. Самотната майка е Джоан Роулинг, а отхвърлената книга е „Хари Потър“. Толкова за това дали да се отказваме веднага щом бъдем отхвърлени или да упорстваме и вярваме до последно в идеите си.

7.5
Добър
Резюме

Някои от съветите са много практични и с доказана полезност – например, че усмихването, дори когато в началото е фалшиво или на сила водят до подобряване на настроението, че ежедневните полезни навици допринасят за успеха на целите, че упражненията чисто физиологично се отрязват добре на самочувствието, че действието е не по-маловажно от самата идея и пр. и пр. Впечатляваща бе и разказаната история за самотната майка Джоан, която живее на социални помощи и все пак всеки ден до обед пише за деца. Предлага завършената книга, която бива отхвърлена първоначално. Накрая малко издателство заплаща аванс и я публикува. Самотната майка е Джоан Роулинг, а отхвърлената книга е „Хари Потър“. Толкова за това дали да се отказваме веднага щом бъдем отхвърлени или да упорстваме и вярваме до последно в идеите си.

  • Психологическа
    8
  • Философска
    7
  • 7
Следващ Томас Харди, „Тес от рода Д'Ърбървил“
Предишен Българско гражданско процесуално право, ДЕСЕТО преработено и допълнено издание, второ по действащия ГПК, изд. Сиела, 2020

Сходно съдържание

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първия да коментирате!

Оставете коментар

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *