Право

Предизвикай: Неоснователното обогатяване

10
Предизвикай: Неоснователното обогатяване

˂Предизвикай: Неоснователното обогатяване˃  (Сиела, 2019) е конферентник, както е посочено на корицата, т.е. сборник с авторски правни изследвания и становища по различни аспекти на неоснователното обогатяване: общотеоретични и исторически, в съдебната практика, особени хипотези във вещното, облигационното, семейното и наследствено и търговското право, както и някои публичноправни аспекти.

Съставители са Стоян Ставру, Димитър Топузов и Николай Павлевчев. Рецензенти са Поля Голева, Красимир Митев, Стопн Ставру, Албена Бонева и Николай Марков.

Автори в сборника или както са наречени „съучастници в конферентника“ са Малина Новкиришка, Янаки Стоилов, Поля Голева, Стоян Ставру и много други доказани специалисти и учени, практици и уважавани автори на правна литература.

Сборникът е оригинален и ценен, въведени сме с уникално уводно изложение  „Кандинскицирай правото! (за тайния живот на точката …в геометриите на правото), като за отправна точка е взет живота и личността на Василий Кандински, художник и юрист, чиито живот, виждания и интереси доказват, както пише Ставру, че „палитрата на юридическото може да бъде нарисувана“.

Ставру споделя във въведението идеята си, че правото се нуждае от пространства, в които всеки юрист е свободен „да инвестира себе си в правото чрез изкуството“ и че такова пространство се стреми да предостави Конферентника, в който са публикувани задълбочени авторски изследвания по един от най-интересните правни проблеми: неоснователното обогатяване!

Препоръчвам!

10
Уникален
Резюме

˂Предизвикай: Неоснователното обогатяване˃ (Сиела, 2019) е конферентник, както е посочено на корицата, т.е. сборник с авторски правни изследвания и становища по различни аспекти на неоснователното обогатяване: общотеоретични и исторически, в съдебната практика, особени хипотези във вещното, облигационното, семейното и наследствено и търговското право, както и някои публичноправни аспекти. Съставители са Стоян Ставру, Димитър Топузов и Николай Павлевчев. Рецензенти са Поля Голева, Красимир Митев, Стопн Ставру, Албена Бонева и Николай Марков. Автори в сборника или както са наречени „съучастници в конферентника“ са Малина Новкиришка, Янаки Стоилов, Поля Голева, Стоян Ставру и много други доказани специалисти и учени, практици и уважавани автори на правна литература.

  • Правна
    10
  • Сборник правни изследвания
    10
Следващ Марио Варгас Льоса, „Панталеон и посетителките“
Предишен Никола Пенчев, „Правен пътеводител на стартиращия бизнес. Първи стъпки, управление и защита“

Сходно съдържание

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първия да коментирате!

Оставете коментар

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *